Schnitzel invriezen

Schnitzel invriezen

Schnitzel invriezen kan met zowel een bereide als een onbereide schnitzel. De houdbaarheid in de vriezer is afhankelijk van hoe snel de schnitzel is ingevroren. Let er dus op dat de maximale houdbaarheid alleen geldt als de schnitzel snel en zorgvuldig is ingevroren.

Schnitzel invriezen: heerlijk gepaneerd vlees

Een gerecht dat in veel keukens regelmatig op tafel wordt gezet, is schnitzel. Dit is een dun gesneden stuk gebraden kalfsvlees, kippenvlees of varkensvlees. Het gerecht komt origineel uit de Oostenrijkse keuken en de meest bekende variant is de wienerschnitzel. Deze wordt traditioneel gemaakt van mager kalfsvlees. De paneerlaag zorgt ervoor dat het vlees een lekker knapperig korstje krijgt; een van de redenen waardoor het zo populair is.

Een goede schnitzel is voor veel mensen onweerstaanbaar. Door het lekker knapperige laagje en het malse vlees is het een heerlijk gerecht. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk klaar te maken en kun je het met veel soorten groente combineren. Een schnitzel wordt vaak bereid door deze goed plat te slaan, waarna deze door bloem, ei en paneermeel wordt gehaald. Vervolgens wordt de schnitzel vaak in een beetje boter in de koekenpan gebakken, wat het heerlijke korstje krijgt.

Bij veel mensen komt de vraag op of het mogelijk is om schnitzel in te vriezen. Dit is zeker mogelijk, maar de houdbaarheid hangt van een aantal factoren af. Hieronder lees je meer over hoe je een schnitzel invriezen kunt aanpakken en hoe lang deze vervolgens houdbaar is.

Schnitzel invriezen: wanneer de vriezer in?

Als je schnitzel, of een ander soort vlees, wilt invriezen, dan is het belangrijk om te weten dat dit snel moet gebeuren. Als je vlees te langzaam invriest, dan vormen de vleessappen kristallen die de celwanden van de spiervezels kunnen beschadigen. Hierdoor kan de schnitzel enorm aan kwaliteit, textuur en smaak verliezen.

Daarnaast kan het te langzaam invriezen van schnitzel ervoor zorgen dat deze sneller bederft en minder lang houdbaar is. Het is daarom van groot belang dat je de schnitzel achter in de vriezer legt, aangezien dit de koudste plek is. Let er op dat de vriezer minstens -18 graden Celsius is, of nog kouder.

Schnitzel invriezen: hoe verpakken?

Verpak de schnitzel in een speciale, luchtdichte verpakking voor het schnitzel invriezen. Een luchtdichte verpakking zorgt ervoor dat het vlees geen vocht verliest en daardoor lekker mals blijft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vershoudfolie of diepvries papier om het vlees in te wikkelen. Stop het vlees daarna in diepvrieszakken en label deze met de datum van schnitzel invriezen, waarna je deze in de vriezer kunt plaatsen.

Schnitzel in vriezer: hoe lang houdbaar?

De houdbaarheid van de schnitzel, als je kiest voor schnitzel invriezen, hangt allereerst af van hoe snel deze is ingevroren. Let er dus op dat de maximale houdbaarheid alleen geldt als de schnitzel snel en zorgvuldig is ingevroren. Voor een onbereide schnitzel geldt dat je deze maximaal 1 maand in de vriezer kunt bewaren. Een bereide schnitzel kun je langer ingevroren bewaren; maximaal 3 maanden. Als je het vlees vervolgens wilt gebruiken is het verstandig om deze rustig in de koelkast te laten ontdooien, zodat de kwaliteit zo veel mogelijk behouden blijft.

Schnitzel in koelkast bewaren

Als je van plan bent de (overgebleven) schnitzel de volgende dag weer te eten, dan hoef je deze niet in de vriezer in te vriezen. Het is dan namelijk ook mogelijk om de schnitzel voor een bepaalde tijd in de koelkast te bewaren. Natuurlijk is de houdbaarheid dan wel aanzienlijk minder. Je kunt zowel de bereide als onbereide schnitzel in koelkast bewaren gedurende maximaal 2 dagen. Consumeer de schnitzel in elk geval niet meer na de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Handige glazen diepvriesbakjes

Kies bij voorkeur voor glazen diepvriesbakjes bij eten invriezen. Glas is de meest hygiënische optie om eten in de diepvries te bewaren. Met glazen bakjes heb je geen last van verkleuring door bijvoorbeeld rode pastasaus of inbranden van etensresten bij het opwarmen in de magnetron. Glazen diepvriesbakjes zijn vaak net iets duurder dan plastic bakjes, maar de glazen variant gaat veel langer mee.