Vissticks invriezen

Vissticks invriezen

Vissticks invriezen nadat ze ontdooid zijn is mogelijk, volgens voedingsexperts. Let hierbij wel op dat je de vissticks op de juiste wijze hebt ontdooid, zodat bacteriën geen kans krijgen. Vissticks zijn gedurende 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Vissticks invriezen: vis met een krokant laagje paneermeel

Vissticks zijn diepvriesproducten die bestaan uit vis met een krokant laagje van paneermeel. Er zijn verschillende soorten vis die kunnen worden gebruikt voor de vissticks. Meestal is dit een filet van kabeljauw, koolvis of Alaska koolvis. Een van de meest bekende fabrikanten in Nederland van vissticks is Iglo. De vissticks zitten vol eiwitten, mineralen en zijn een bron van gezonde omega 3-vetzuren.

Vaak worden vissticks gezien als een product dat vooral door kinderen gegeten wordt. Door vissticks te eten kunnen kinderen wennen aan de smaak van vis. Vissticks worden echter door iedereen gegeten, van jong tot oud! Soms heb je wellicht te veel vissticks ontdooid dan nodig was. Mag je vissticks invriezen nadat ze al een keer ontdooid zijn? Bij veel huishoudens is het de regel dat je ontdooid eten niet opnieuw mag invriezen. Dit is bij vissticks echter wél een mogelijkheid, mits je de vissticks op de juiste wijze hebt ontdooid.

Vissticks opnieuw invriezen: wanneer de vriezer in?

Volgens voedselexperts is het gewoon mogelijk om ontdooid voedsel opnieuw in te vriezen. Je moet er dan wel op letten dat je de vissticks op de juiste manier hebt ontdooid. Dit betekent dat je de vissticks in de koelkast hebt laten ontdooien en niet op kamertemperatuur.

Bij vissticks invriezen kun je ervoor kiezen om dit bereid of onbereid te doen. Als je ervoor kiest om de vissticks te bereiden is het belangrijk om deze daarna snel af te koelen. Laat de bereide vissticks niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan; dan neemt de kans op bederf namelijk aanzienlijk toe en mag je de vissticks niet meer invriezen.

Vissticks in vriezer: hoe verpakken?

Doe de vissticks in luchtdichte diepvriesbakjes en vries deze zo snel mogelijk weer in bij een temperatuur van -18 graden Celsius. Je kunt de vissticks hiervoor het beste helemaal achter in de vriezer leggen, aangezien dit de koudste plek is. Zo zullen de vissticks in korte tijd bevriezen, wat de houdbaarheid ten goede komt.

Vissticks opnieuw invriezen: hoe lang houdbaar?

Zowel de bereide als de onbereide vissticks invriezen kan gedurende maximaal 3 maanden. De exacte houdbaarheid is echter sterk afhankelijk van de versheid van de vissticks en het behoud van een constante temperatuur in de vriezer.

Let ook altijd op de THT datum die op de verpakking van de vissticks staat. Vanwege de kans op de uitgroei van ziekmakende bacteriën is het belangrijk om de vissticks niet langer te bewaren dan de aangegeven datum. Verder is het verstandig om de ontdooide visstick te kijken. Heeft deze een afwijkende geur of een doffe kleur, dan dien je deze uit voorzorg niet meer te eten.

Vissticks in koelkast bewaren

Als je de vissticks de dag erna weer gaat eten, dan kun je deze ook gewoon in de koelkast bewaren. Let er ook hier op dat je de overgebleven vissticks niet langer dan 2 uur buiten de koelkast laat staan. Dek de vissticks goed af en plaats ze in de koelkast. De gebakken vissticks kun je dan nog ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. De gebakken vissticks moeten goed afgekoeld zijn voordat je ze in de koelkast plaatst en dienen goed doorbakken zijn geweest. De onbereide, ontdooide vissticks in koelkast bewaren kan maximaal 1 dag.

Handige glazen diepvriesbakjes

Kies bij voorkeur voor glazen diepvriesbakjes bij eten invriezen. Glas is de meest hygiënische optie om eten in de diepvries te bewaren. Met glazen bakjes heb je geen last van verkleuring door bijvoorbeeld rode pastasaus of inbranden van etensresten bij het opwarmen in de magnetron. Glazen diepvriesbakjes zijn vaak net iets duurder dan plastic bakjes, maar de glazen variant gaat veel langer mee.